llei 47/2007 de 13 de desembre de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat

L’AGEIB ha instat al Govern de les Illes Balears en dues ocasions (febrer de 2015 i gener de 2016) per a que doni compliment a la llei 47/2007 de 13 de desembre de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Aquesta llei estableix al seu article 2 els principis que la inspiren:

2.b. La conservació de la biodiversitat i la geodiversitat.
2.c. La conservació i preservació de la varietat, singularitat i bellesa dels ecosistemes naturals, de la diversitat geològica i del paisatge.

Defineix formalment, per primera vegada a un text legal, els conceptes de geodiversitat, geoparc, recursos naturals i patrimoni geològic, com a part integrant del Patrimoni Natural. Estableix que les adminsitracions públiques vetllaran per a la protecció d’aquests espais, que s’el·laborarà un inventari de llocs d’interès.

Hem instat al Govern a l’aprovació de l’esborrany de «Decret sobre aprovació de l’inventari de llocs d’interès geològic de les Illes Balears i de protecció del Patrimoni Geològic», elaborat per la Conselleria de Medi Ambient al 2010, en el qual l»AGEIB, entre d’altres entitats, va col·laborar.

Comparteix

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
L'AGEIB ha instat al Govern de les Illes Balears en dues ocasions (febrer de 2015 i gener de 2016) per a que doni compliment a la llei 47/2007 de 13 de desembre de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

Geodiversitat i Patrimoni Geològic.

Tot allò que no es coneix, ni s’entén ni es valora. Avui podem dir que esteim de celebració perquè s’ha donat una primera passa per al coneixement i la protecció del nostre Patrimoni Geològic.